Ons concept


Thuisgevoel

Keukenkasten, werkbladen, accessoires, zitmeubelen,(kast-)wandsystemen, (inbouw-)apparatuur en de trends van 2023 op 100 vierkante meter samengebracht, zodat u zich thuis kunt voelen in een soort huiskameromgeving. 

b&d keuken atelier

In het keukenatelier vindt u veel op het gebied van keukens. Tientallen opstellingen treft u hier niet aan. Uw keuken wordt ter plaatse op afspraak; in de showroom of bij u thuis ontworpen. De keukens zijn zo opgesteld zodat u zich een realistische voorstelling kunt maken van uw keuken.

Ook qua apparatuur is er een slimme keuze gemaakt om de keukens in te vullen. Wij hebben ervoor gekozen het bij enkele leveranciers te houden zodat een volledig assortiment ontstaat. Heeft u een voorkeur voor een bepaald merk? Waarschijnlijk kunnen wij dit ook gewoon leveren!

Zo zult u zien, dat door onze directe inkoop bij de leveranciers topkwaliteit voor vrijwel elk budget bereikbaar is.

b&d keuken corners

In de b&d corners hebben wij helaas geen beschikbare ruimte om u te laten zien wat wij kunnen bieden.

De keuzes en prijzen zijn gelijk aan b&d keuken atelier. 

 


Budget-line keukens


Deze hoogwaardige keukens worden geproduceerd in Duitsland, om precies te zijn in Nordrhein-Westfalen. 
In dit gebied in Duitsland wordt zo’n 70% 
van alle Europese keukens geproduceerd.

Alhoewel eenvoudig, maakt deze fabriek zo’n 1200 standaard kasten. Daar is altijd wel een keuze uit te maken!. Onderkasten zijn er bijvoorbeeld in 3 hoogtematen, 715mm., 780mm., en zelfs in 845mm. Met een standaard plint kan de werkhoogte dus zelfs al boven een meter uitkomen. Erg handig voor de steeds langer wordende consument. Ook keuze uit 6 verschillende maten bovenkasten, tenminste, als u die wenst. Met 99 keuzefronten en standaard 9 kastkleuren is vrijwel elk ontwerp te realiseren. 

Design-line keukens

In deze zelfde regio wordt deze keuken geproduceerd. Onder diverse merken en labels worden deze uitgeleverd. Zelfs de oudste keuken-fabrikant van Duitsland maakt nu deel uit van deze groep en het merk wordt hier in licentie gemaakt.

Vrijwel iedere kast is mogelijk, in vrijwel elke kleur. Men zegt daar ook: “uw fantasie is de enige belemmering”. U kunt zelfs kiezen uit verschillende lade- en uitvoeringsmogelijkheden.
Door het ‘hydroforberen’ (impregneren) en het laseren van alle randen is deze keuken extra beschermd tegen water.

Zij voegen ook het Eco-pro label toe aan hun lange lijst van kwaliteitszegels; nóg hogere eisen aan de productie en verpakking van de meubelen, op het gebied van duurzaamheid.

 

Top-line keukens

In de deelstaat Sachsen staat deze keukenfabriek. Zware materialen, het beste hang- en sluitwerk, geproduceerd met de beste machines door vakmensen. Deze keuken doet niet onder voor de bekende Top-fabrikanten. Tenminste, in een ding is er een groot onderscheid; de uiteindelijke prijs. 

Laat u verrassen door de details, zoals kast-interieur in kleur, MDF fronten in alle RAL-kleuren, houten fronten in mat- zijde- en hoogglans lak. Door het lamineren van de zijwanden (een erg dunne laag hout) heeft deze keuken die bewuste uitstraling, zodat er met recht over ‘Top-line’ gesproken mag worden. Comfort-line keukens

In heel Noord-Europa is het lastig om aan vakmensen te komen. Vandaar dat we deze lijn hebben toegevoegd. Het is een perfect alternatief voor de Top-line; zeker als bij hen de levertijden oplopen. Een van de voordelen; nu ook 50% korting!    

De kwaliteitszegels;

*  De RAL “Goldene M” staat voor het produceren van meubelen volgens kwaliteitseisen die beduidend hoger liggen als bijvoorbeeld de TüV stelt.

* Duitse instituut voor kwaliteitswaarborging RAL RG-0191, ‘Made in Germany’-zegel; De DVM en DGM zien toe op de fabricage in Duitsland tegen de hoogste kwaliteitsnormen.

* PEFC is het instituut voor duurzaam bosbouwbeheer. Zij beheren ecologische, economische en sociaal duurzame bosgebieden, zodat u ook ‘de groene keuze’ kunt maken 


Apparatuur

Behalve de meubelen is de keuze van de juiste apparatuur ook essentieel voor het uiteindelijke resultaat. Wij leveren verchillende merken apparatuur, waaronder de b&d huiscollectie. Eenvoudige apparatuur tegen een lage prijs. Deze apparatuur wordt onder vele merknamen uitgeleverd, meestal met een eigen logo. Wij hebben er voor gekozen om dit waar mogelijk 'blanco' te doen.

INVENTUM Exclusief Dealer

Het merk INVENTUM heeft een vrijwel complete collectie. In overzichtelijke productcategoriën bieden zij kwaliteitsproducten tegen relatief lage prijzen. De standaard 5 jaar aan-huis-garantie waarborgt jarenlang plezier van uw apparaten.

SIEMENS Studio Line Dealer

De BSH groep is op dit moment marktleider in Noord-Europa. Dit bedrijf ontwikkelt innovatieve producten, waardoor uw keuken nog functioneler wordt. Daar er in heel Europa op dit moment grote leverproblemen zijn, hebben wij de merken BOSCH en NEFF ook opgenomen in het assortiment. Wilt u zich uitgebreid laten voorlichten op het gebied van mogelijkheden qua apparatuur dan kunnen wij voor u een afspraak bij het 'Inspratiehuis' maken om het een en ander zelf te ervaren.

Werkbladen


Standaard wordt bij een keuken een 'kunststof' werkblad geleverd. Deze heeft een kern van meubelplaat (veredeld spaanplaat). Als deze op de juiste manier geïnstalleerd en afgekit wordt kunt u hier jarenlang plezier van beleven.
De kleur wordt bepaald door de HPL toplaag.

Meer waterbestendig is een werkblad met een multiplex kern. Ook hier is de HPL toplaag gezichtsbepalend.
Het voordeel hiervan is dat de door u gewenste spoelbak vlak ingebouwd kan worden, 'gelijk' liggend aan het werkblad. Deze bladen hebben ten opzichte van een standaard werkblad een meerprijs.

Ook is de keus te maken voor een stenen werkblad. Waar graniet een natuurproduct is en elke plaat detailverschillen heeft, kunt u ook kiezen voor composiet. Eenvoudig uitgelegd; composiet is vermalen graniet vermengd met een kunsthars. Deze bladen kunnen beter tegen temperatuursverschillen, water en de kans op krassen is kleiner.

Hout en beton hebben ook hun specifieke eigenschappen. De uitstraling van zo'n product is uniek, maar heeft ook nadelen. Over het algemeen onderhoudsgevoeliger, de bladen zijn poreuzer en áls er eenmaal door gebruik vlekken inkomen zult u deze moeten accepteren.